KONKURS “YOU DREAM IT WE BUILD IT”: Pošalji ideju, osvoji 5.000 KM

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Email
Print

Šta biste Vi izgradili u Sarajevu da ga učinite svjetskom atrakcijom?

Konglomerat iz Dubaija, Park Group Dubai (PGD), koji je unazad četiri godine prisutan i na području Bosne i Hercegovine kao most između investitora sa Bliskog Istoka i Bosne i Hercegovine, raspisuje konkurs pod nazivom “You dream it we build it” za najkreativniju ideju koja se odnosi na izgradnju projekta koji bi prema osnovnom kriteriju konkursa trebao Sarajevo da učini svjetskom atrakcijom.

Naime, “Park Group Dubai” već više od decenije vodi velike i ozbiljne projekte i ima svoj potpis na značajnim građevinskim investicijama, koji su implementirani u Dubaiju, Indiji i Pakistanu, a pred njima su i progresivni planovi za budućnost kada je u pitanju Bosna i Hercegovina. 

Ovaj konkurs se konkretno odnosi na ideje za gradnju na zemljištu nedaleko od Bentbaše, veličine 100 duluma, do kojeg se vožnjom od Vijećnice dođe za tri minuta. PGD ima viziju da na ovom prostoru Sarajevu ali i Bosni i Hercegovini doprinese sadržajem i atrakcijom kakva do sada na ovim prostorima nije postojala. Naziv ovog projekta je Capital Hills. 

U planovima PGD su investicijski projekti gradnje, stambenih objekata, noviteti i inovacije u arhitektonskom smislu. Prethodni period je pokazao da su Sarajevo i Bosna i Hercegovina privlačne destinacije za turiste sa Bliskog Istoka i ostalih država, što je ostavilo veliki trag na bh. turizam kojim se doprinosi veliki značaj ekonomiji Bosne i Hercegovine.

CAPITAL HILLS lokacija

S tim u vezi PGD poziva sva zainteresovana pravna i fizička lica na KONKURS ZA NAJBOLJE IDEJNO RJEŠENJE GRAĐEVINSKOG PROJEKTA U SARAJEVU. 

Cilj ovog konkursa je doći do ideje za koncept građevinskog projekta koji će biti u sinhronizaciji sa prirodom Sarajeva i Bosne i Hercegovine, poštujući njihovo okruženje. Idejni koncept treba da se odnosi na CAPITAL HILLS koji će se nalaziti na opisanoj lokaciji i zemljištu, a čime će Grad Sarajevo biti bogatiji za još jednu izuzetno značajnu građevinu i znamenitost koja će ga učiniti svjetskom atrakcijom i ostati u naslijeđe generacijama.

Na konkurs se mogu prijaviti kako fizička, tako i pravna lica, pojedinačno ili u grupi. Prijaviti se može više od jedne ideje.

Kriteriji za ocjenjivanje najkreativnije ideje:

 •         Kreativnost
 •         Inovativnost
 •         Mogućnost realizacije
 •         Dizajn
 •         Kompleksnost
 •         Funkcionalnost
 •         Opšti utisak
 •         Društvena korisnost

Za prijavu na Konkurs potrebno je dostaviti:

– ispunjeni Obrazac prijave (dostupan OVDJE)

– idejno rješenje (skicu, grafičko rješenje, mock-up ili slično)

– pismeni opis ideje

Napomena: Nije obavezujuće poslati kompletan crtež projekta, dovoljni su skica i pripadajući opis koji dovoljno slikovito objašnjava ideju.

Pobjednik Konkursa, čije će idejno rješenje doprinijeti realizaciji projektnog cilja, bit će nagrađen sa 5.000 KM (slovima: pet hiljada konvertibilnih maraka), a rezultat konkursa će biti objavljen 1. septembra 2021. godine. 

Rok za prijavu ideja: 31. juli 2021.

OBRAZAC PRIJAVE:

Uslovi korištenja
Na KONKURS možemo primiti, samostalno razviti ili dobiti putem neovisnih dobavljača koje angažiramo brojni Predani sadržaj koji sadrži ideje, izume, materijale i drugi sadržaj koji može biti sličan ili identičan Predanom sadržaju koji pošaljete na KONKURS po temi, ideji, formatu ili na drugi način.
Primjerice, kompanija Park Investments d.o.o. se aktivno angažira u istraživanju i razvoju novih proizvoda i usluga i u izradi marketinških i oglasnih materijala i drugog sadržaja povezanog s našim proizvodima i uslugama ili zanimljivog drugim korisnicima, samostalno ili preko neovisnih dobavljača. Davanjem Predanog sadržaja potvrđujete kako shvaćate da se odričete svih mogućih potraživanja koje ste imali, imate i/ili biste mogli imati u budućnosti na temelju ideja, izuma, sastava, videa i/ili drugih radova koje koristi kompanija Park Investments d.o.o. (ili njezini predstavnici) koji se temelje na, ili su na drugi način isti ili slični Predanom sadržaju koji ste poslali na KONKURS.
AKO NAM PREDATE MATERIJALE:
(1) Time nam dajete ne-ekskluzivnu, međunarodnu, u cijelosti plaćenu i bez licencnih naknada, ponavljajuću, neopozivu i neograničenu licencu za korištenje, uređivanje, distribuciju, izvođenje, prikaz, uključivanje, pod-licenciranje i izradu derivativnih radova za cjelinu ili dijelove Predanog sadržaja na bilo koji način koji ocijenimo prikladnim za bilo koju namjenu.

To između ostalog znači:

 • Ne moramo takav Predani sadržaj tretirati kao povjerljiv.
 • Ako koristimo ili dopustimo drugima koristiti taj Predani sadržaj – ili nešto slično tom Predanom sadržaju – ne moramo vama ni bilo kome drugome platiti za taj Predani sadržaj ili njegovo korištenje.
 • Taj Predani sadržaj možemo koristiti za bilo koju svrhu, bez kompenzacije i bez da obavijestimo vas ili nekog drugog o takvom Predanom sadržaju ili njegovom korištenju.
 • Takav Predani sadržaj možemo koristiti na Web-mjestu, digitalnim, tiskanim i drugim medijima diljem svijeta i zauvijek.

(2) Do granice u kojoj se prava koja eventualno imate glede davanja Predanog sadržaja ne mogu licencirati na komapniju Park Investments d.o.o. prema relevantnom zakonu ili zakonskoj teoriji, ovim se putem neopozivo odričete svih takvih prava uključujući, bez ograničenja, sva prava na objavljivanje, prava na privatnost, prava poslovne tajne i „moralnog prava“, kao i drugih prava glede pripisivanja autorstva ili integriteta materijala, te drugih prava na intelektualno vlasništvo.

(3) Potvrđujete kako ste odgovorni za Predani sadržaj koji dajete – drugim riječima potvrđujete kako ste vi (a ne mi) potpuno odgovorni za Predani sadržaj uključujući njegovu zakonitost, pouzdanost, prikladnost, originalnost i sukladnost s odgovarajućim zakonima.

(4) Također potvrđujete kako mi nemamo nikakvu obvezu koristiti, objaviti niti reagirati na Predani sadržaj. Možemo kontaktirati vas ili treće strane kako bismo potvrdili informacije u Predanom sadržaju koji nam date, dobili dodatne komentare, te snimili ili zabilježili vaše izjave ili izjave drugih u okviru našeg razgovora ili komunikacije s vama. Slažete se kako će sav materijal nastao iz takvih aktivnosti biti u našem vlasništvu i možemo ga koristiti na bilo koji način prema vlastitom nahođenju. Možemo vam također slati informacije i obavijesti glede vašeg Predanog sadržaja putem KONKURSA, e-pošte ili drugih sredstava temeljem informacija koje nam date u svezi sa svojim Predanim sadržajem.

Kompanija Park Investments d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i povremeno prekinuti, trajno ili privremeno, prihvaćanje dijela ili cjelokupnog Predanog sadržaja i/ili vašu mogućnost pristupa Predanom sadržaju uz ili bez obavijesti, prema vlastitom nahođenju. Slažete se kako Kompanija Park Investments d.o.o. neće biti odgovorna vama ni bilo kome drugome za bilo kakvu suspenziju ili prekid prihvaćanja Predanog sadržaja.

PRAVILA PONAŠANJA
Iako nismo odgovorni za ponašanje naših korisnika ili Predani sadržaj koji daju, želimo da naša internet stranica bude mjesto na Internetu na kojem sadržaj ne krši prava bilo koje osobe, vrijeđa ili povređuje ljude. Zato ako se prijavljujete na KONKURS, NEMOJTE raditi ništa od navedenog:

 • predavati materijal koji je zaštićen autorskim pravom, poslovnom tajnom ili na drugi način podliježe vlasničkim pravima trećih strana uključujući robne marke, patente, prava na privatnost i objavljivanje (npr. korištenje tuđeg imena ili sličnosti, odnosno fotografije koju je snimila druga osoba bez njezinog pristanka) – trebali biste predavati samo materijale koji su isključivo vaši;
 • objavljivati laži ili izjave koje mogu naštetiti nama ili bilo kome drugome;
 • predavati materijale koji su protuzakoniti, opsceni, lažni, dovode u zabludu, klevetnički, pogrdni, prijeteći, potcjenivački, pornografski, uznemiravajući, puni mržnje, rasno ili etnički uvredljivi, koji daju osnovu civilnim tužbama, krše zakon ili su općenito neprikladni;
 • predavati materijale koji promoviraju alkohol, ilegalne lijekove i droge, duhan, vatreno oružje (ili uporabu gore navedenog);
 • objavljivati oglase ili promidžbe za tvrtke;
 • kršiti lokalni, državni, savezni ili međunarodni zakon, niti objavljivati Predani sadržaj koji bi poticao ili davao upute za kazneno djelo;
 • lažno se predstavljati, lagati o svojim godinama ili povezanosti s drugom osobom ili entitetom uključujući, bez ograničenja, odnos ili materijalnu povezanost s kompanijom Park Investments d.o.o.;
 • objavljivati ili dijeliti informacije koje mogu identificirati ili privatne informacije neke treće strane; tražiti zaporke ili druge osobne podatke bilo koga drugoga;
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Email
Print